Elektrolitszint-ellenőrzés / SmartBlinky

Philadelphia Scientific

Akkumulátorok elektrolitszintjének ellenőrzése

Ahhoz, hogy időt és pénzt takarítson meg a raktárban, a targoncák akkumulátorainak vízszintje legyen mindig optimális!
A monitorozáshoz válassza az iparág vezető termékét, a SmartBlinky-t a Philadelphia Scientific-től!

Ha Ön nem ismeri a SmartBlinky termékcsoportot, feltétlenül olvassa el a jellemzőket, de ha már találkzot  vele, akkor is tartogat újdonságokat, mert a fejlesztések során sok új funkcióval bővült a termékvonal:

 • Sokkal világosabb LED lámpák, melyek így jobban láthatóak
 • Új telepítési hely, mely megóvja a monitorokat a károsodástól, továbbá sokkal szélesebb feszültségű működési tartományt biztosít
 • Rendkívül erős kialakítás, mely hosszútávú, megbízható eredményt ad

Elektrolitszint-jelző eszközök típusai:

akkumulátor ellenőrzési módszer

Azoknak, akik az akkumulátorokat kezelik, mindig kellő figyelemmel kell eljárni, hogy az elektrolitszint mindig megfelelő legyen.
Korábban ehhez ki kellett dolgozniuk egy időszakos ellenőrzési tervet, hogy az akkumulátorok karbantartása zökkenőmentes legyen.
A SmartBlinky megoldást jelent erre a problémára. A monitorok figyelmeztetik a kezelő személyzetet, ha az akkumulátoroknak vízre van szüksége – és arra is, ha nincs.
Ez azért fontos, mert a túl gyakori vizezés elektrolit-felforrást okozhat, mely jelentősen csökkenti az akkumulátor kapacitását. A vízhiány pedig alacsony erektrolitszintet eredményez, mely maradandó károsodást okozhat.

Ha a SmartBlinky-t párosítjuk a Water Injector System™-mel, a Stealth Watering System™-mel, vagy a Gun-X vizező pisztollyal, az akkumulátorok karbantartása a leghatékonyabban fog megvalósulni.

SmartBlinky Pro™ elektrolitszint-ellenőrző rendszer

A SmartBlinky Pro™ a legfejlettebb elektrolitszint-jelző a piacon, mely hangjelzéssel is ki lett egészítve

Engedje, hogy az akkumulátor jelezze, mikor van szüksége vízre!

SmartBlinky Pro jelzései

A SmartBlinky Pro™ a legfényesebb és leghatékonyabb elektrolitszint-jelzést nyújtja a felhasználói számára, hogy pontosan tudják, mikor kell feltölteni az akkumulátorokat, és kiváló állapotban maradhassanak. Rengeteg energiát és pénzt szabadíthat fel azzal, ha nem kell folyton ellenőrizni a flottát, és feleslegesen vizezni. Ezáltal az ára gyorsan megtérül, hisz a vizsgálatok és karbantartások miatt kiesett munkaórákat elfelejthetjük. Védi továbbá az akkumulátort a lemerüléstől (a legtöbb munka akkumulátor meghibásodását ez okozza).
Tökéletes választás olyan helyzetekhez, ahol az akkumulátort soha nem szerelik le a targoncáról – így azt gyorsan és szükségszerűen lehet tölteni, ugyanakkor ellenáll az ipari felhasználás zord környezetének is a kialakításának köszönhetően (dupla biztosítékot is alkalmaztak).
Egyszerű az installálása: a feszültség és a polaritás univerzális, így nem károsíthatja a készüléket. Kiegészíti ezt az ANYCELL technológia, mely biztosítja, hogy a vezetékes szondát ne lehessen rossz helyre helyezni.

1 év feltételes garanciát vállal rá a gyártó.

Szabadalmaztatott technológiák egész sorát használták fel a tervezők a SmartBlinky Pro az elkészítéséhez:

 • Smart Sensing: kiküszöböli a hamis jelzéseket. Csak akkor lép működésbe, ha a szenzor több, mint 24 órán át nem érzékeli az elektrolitot.
 • SmartMOUNT: gyors és egyszerű telepítés. A LED könnyen felszerelhető egy mindig látható kábelre. Ez különösen fontos, ha az akkumulátor mindig a targoncán van.
 • SmartBEEP: egyedi hangos riasztás, ha az akkumulátor nincs karbantartva. Akkor is segít a kezelőnek, ha a fényjelzés éppen nem látható. A hangjelzés gyakorisága azt is megmutatja, hogy hány napig volt alacsony elektrolitszint a készülékben.
 • SmartDELAY: optimalizálja az akkumulátor töltését és megakadályozza a túlfolyást. Egy akkumulátor vízszintje használat közben többször megemelkedhet és lecsökkenhet. A SmartDelay segítségével csak akkor kapunk piros jelzést, ha kellő ideig alacsony volt a vízszint, így megelőzhetjük a túltöltést.

Újszerű, fejlett fényjelzések

smartBlinky lámpajelzések

A SmartBlinky szabadalmaztatott Smart Sensing technológiával rendelkezik, mely kizárja a téves jelzéseket. Az élénkzöld és a piros LED-ek egyértelműek.

 • Könnyen áttekinthető és használható: speciális, egyszerű villanóminta. A zöld jelzés szerint az elektrolit rendben van, a piros jelzésnél az akkumulátornak vízre van szüksége.
SmartBlinky vezetékek
Smart Blinky vízszintellenőrző zöld lámpával

SmartBlinky Remote™ elektrolitszint-jelző

A SmartBlinky Remote™ használata azoknál az akkumulátoroknál ajánlott, amelyeket nem hagyják el a targoncát, vagy ipari akumulátorokhoz, melyeket több szinten töltenek (pl. állványzaton). A robosztus burkolatú LED-ek a oldalra szerelhetők, hogy mindig láthatóak legyenek.

A SmartDelay technológiának köszönhetően pontosan látható, hogy a savas ólomakkumulátornak mikor van szüksége vízre, így az a maximális teljesítmény el tudja érni.

Ha együtt alkalmazzák az akkumulátortöltő rendszerekkel – pl. vízbefecskendező, akkor csökkenthető a készülékek karbantartási feladataival töltött idő.

A SmartBlinky Remote mindenféle ólom-savas akkumulátorral működik (6 V és 12 V), így megfelelő rugalmasságot biztosít, ha az Ön telephelyén különféle gépeket üzemeltet.

A SmartBlinky Remote™ elektrolitszint-ellenőrző előnyei:

 • Könnyűen áttekinthető és használható: a szuperfényes LED-eknek köszönhetően (zöld – vízszint OK / piros – vízszint alacsony).
 • Smart Sensing technológia: ha a szonda csúcsa 24 óráig nem érintkezik az elektrolittak, csak akkor jelez.
 • Könnyített telepítés: csökkent a kockázat, hogy telepítés közben megsérüljenek a kijelzők. Rossz felszerelés esetén pedig a LED ugyan nem világít, de az egység nem sérül meg.
 • A kezelők biztonságban vannak az indikátorlámpák miatt.
 • Több biztosíték: 1 db a belső áramkörön és 1 db a vezetéken.
 • Segít megvédeni az akkumulátorokat a lemerüléstől.
 • Ellenálló tervezés: az ipari felhasználás miatt ellenáll a korróziónak.
 • Akkumulátorbarát szonda: mivel a szonda vezetékes kialakítású, nem kell tartani a sav mérgezésétől.
 • Olcsó és költséghatékony: a SmartBlinky Remote™ meglepően gyorsan megtérül, mert a db eszköz cak kis mértékben növeli az akkumulátor beszerzési árát, azonban a munkaerőt megspórolja.
 • 1 év feltételes garancia.
SmartBlinky vezeték
SmartBlinky TM

SmartBlinky™

A SmartBlinky™ olyan akkumulátorokhoz alkalmazható, ahol az eszköz teteje szabadon van. LED-jei (melyek direkt a szondába vannak beépítve) 8-szor fényesebben világítanak, mint az előző modelleké.

Mindenféle savas ólomakkumulátorral működik, legyen az 6 vagy 12 V-os.

A SmartBlinky™ elektrolitszint-ellenőrző előnyei:

 • Könnyű látni és használni: az iparág legfényesebb LED-jei – az élénkzöld szín jelzi, hogy a vízszint rendben van, a piros pedig azt, hogy vízre van szükség.
 • Smart Sensing technológia: a berendezés úgy van programozva, hogy csak akkor mutat piros jelzést, amikor a szonda már legalább 24 órán át nem ér bele a folyadékba.
 • Könnyített telepítés: jobban tolerálja a helytelen telepítést. Ha rosszul lett felszerelve az eszköz, nagy valószínűséggel akkor sem fog tönkre menni.
 • Nagyobb biztonságban vannak a kezelők: mivel a lámpák jelzik a teendőt, már nem szükséges benézni a szervizlyukakon.
 • Több biztosíték: a SmartBlinky ellenőrzők minimum 2 vezetékkel vannak ellátva – 1 db a belső áramkörön és 1 db a vezetéken.
 • Segít megvédeni az akkumulátorokat a lemerüléstől, mely a meghibásodások jelentős százalékát adja.
 • Hosszú élettartam: mivel ipari felhasználásra tervezték, minden elem korrózió-ellenálló, és kábelei, vezetékei is védettek.
 • Akkumulátorbarát szonda: mivel a szonda vezetékes kialakítású, nem kell tartani a sav mérgezésétől.
 • Olcsó és költséghatékony: a SmartBlinky gyors megtérülést biztosít, mert megelőzi az akkumulátorok meghibásodását, és ára csak töredéke egy új ipari akkumulátornak.
 • 1 év feltételes garanciával rendelkezik.
BasicBlinky elektolitszint-jelző

BasicBlinky™

A legkedvezőbb árú elektolitszint-jelző készülék.

A BasicBlinky™ forradalmasította az akkumulátorok elektrolitszintjének kijelzését. Az első megoldások után ezt a típust is fejlesztették azok számára, akik csak alacsonyabb összeget terveznek befektetni.

A BasicBlinky használata számos előnnyel jár:

 • Extra fényes jelző LED-ek
 • Strapabíró kivitel, hosszú élettartam
 • Könnyű telepíthetőség

A BasicBlinky™ tulajdonságai:

 • LED-je zölden villog, ha az elektrolitszint rendben van. Ha kialszik, fel kell tölteni az akkumulátort.
 • Speciális áramkörrel rendelkezik, mely megakadályozza a hamis jelzést a szivárgás vagy nedvesség esetén.
 • Szinte bármilyen akkumulátorhoz használható. A szonda egységes hosszúságban kapható, mely a kívánt hosszúságra vágható.
 • 1 év korlátozott garancia.

Ha további információra van szüksége az elektrolit ellenőrzésével kapcsolatban, a LIEMZO Kft. áll rendelkezésére!

Kapcsolat

Központunk

1239 Budapest, Ócsai út 1-3.

Hívjon minket!

Írjon nekünk!