NAPELEM AKKUMULÁTOROK

TAB ESS ENERGIATÁROLÓ RENDSZER

Őrizze meg az otthon termelt zöld energiát
és használja fel igényei szerint, nullázza le villanyszámláját!

Az elmúlt években sokan beruháztak a napelemes rendszerbe, melynek rendkívül sok előnye van:

 • Spórolunk a villanyszámlán
 • Részben függetlenedhetünk az elektromos hálózattól
 • Akár ott is hozzájuthatunk áramhoz, ahol nincs kiépítve a vezeték
 • Hozzájárulunk a környezet védelméhez
napelem egy ház tetején

A napenergia tárolása azonban még eléggé gyerekcipőben jár.
Külföldön egyre erősödő tendencia, hogy a napelemes hálózathoz szolár akkumulátorokat kapcsolnak, és már azzal együtt telepítik. Így teremtenek maguknak egyre több “ingyenes és környezetbarát” energiát. 

Hazánkban szinte még csak olyan helyeken alkalmaznak napelem akkumulátorral szerelt rendszereket, ahol nem érhető el a közüzemi hálózat (ezek az ú. n. szigetüzemű napelemes rendszerek). Azonban a nyugati tendencia egyre jobban terjedni látszik, és itthon is mihamarabb teret fog nyerni a napenergia hasznosítása során az akkumulátorok piaca.

A 2020-ban elfogadott klímavédelmi törvény szerint 2030-ra Magyarországnak az energiafogyasztás legalább 21%-át megújuló energiaforrásból kell fedeznie. Ehhez a kormány hozzájárul a különböző lakossági és vállalkozói támogatásokkal, a Liemzo Magyarország pedig a tárgyi feltételét adja.

A napelemes rendszerek előnyei

Egy kiépített napelemes rendszer nagy segítség a tulajdonosa számára.
Azonban
üzemelés közben sokszor (főként a napfényes nyári órákban) olyan periódusok is akadnak, amikor több áramot állít elő a rendszer, mint amit a háztartás fel tudna abban az időben használni. Ekkor a plusz energiamennyiséget visszatáplálják az energiahálózatba.
Azokban az esetekben viszont,  amikor nem elegendő a megtermelt energia, a közüzemi hálózatról meg kell vásárolni az áramot, mivel éjszaka is jelentős energia felvétele van az olyan berendezéseknek, amelyek folyamatosan üzemelnek: 

 • cégeknél a szerverek,
 • riasztók,
 • háztartásokban a hűtőládák,
 • klímaberendezések stb.

Ilyenkor az egyszerű napelemes rendszer nem képes a feladatát ellátni. Ezekben az esetekben jelent nagy segítséget egy szolár akkumulátor.

Amennyiben Ön is híve a leginnovatívabb fejlesztéseknek, szeretne otthonába vagy munkahelyére “helyben termelt zöld áramot”, továbbá szeretné, ha minél előbb megtérülne az Ön által kiépített napelemes rendszer ára, akkor engedje meg, hogy megismertessük Önnel a TAB E.Storage energiatároló rendszerét!

TAB Energy Saving System

A szlovén TAB cég Európában a vezető akkumulátor-gyártók egyike.

Közel 70 éves tapasztalattal a hátuk mögött alkották meg legújabb vívmányukat, az e.storage lítium-ionos napenergia-tároló rendszerüket.

Az e.storage akkumulátorok többféle kivitelben rendelhetők, hogy kompatibilisek legyenek mind az újonnan telepítendő, mind a már kész napelemes rendszerekkel.

 

A TAB ESS (Energy Storage System) azaz a TAB Energia Tároló Rendszer akkumulátorai kiemelkedő megoldást kínálnak az energiaellátó egységekre.
Legyen szó a hálózati méretű, lakossági, kereskedelmi vagy UPS, azaz szünetmentes tápegységről.

TAB E.storage product range

A “hagyományos” szolár szerkezetek esetében, ha több áramot termelünk, mint amire adott pillanatban szükségünk van, a rendszer betáplálja azt a közüzemi hálózatba, amelyet valaki más használ majd fel. Igaz, hogy lehetséges szerződést kötni a szolgáltatóval, hogy a visszatáplált energiát jóváírja a villanyszámlán, azonban sokkal kényelmesebb és rugalmasabb megoldást jelent egy saját energiatároló, amelyre magunknak halmozzuk fel az általunk megtermelt energiát megteremtve ezzel otthonunk, cégünk energia-önellátását, függetlenségét. 

A háztartások tipikusan reggel és este fogyasztanak többet, amikor a napelemes rendszer nem termel. Ilyenkor fizetni kell az áramért annak ellenére, hogy van szolárrendszerünk. Erre nagyon jó megoldást kínál egy szolár akkumulátor. Továbbá például az elektromos autók töltése is éjszaka történik, az okos otthonok szervere pedig éjjel-nappali áramellátást igényel.

Milyen megoldást nyújt a folyamatos áramellátásra a TAB e.storage?

A TAB e.storage egy Lithium-Ion akkumulátorokkal ellátott energiatároló rendszer. Amellett, hogy tárolja az energiát, észleli az áramkimaradásokat és áramforrássá válik a villamosenergia-elosztó hálózat ellátásának megszakadása esetén.

A napelemes energiatárolók előnyei

 • Költségek csökkentése: a napelem-rendszer kiépítési díja ugyan viszonylag magas, de csupán egyszeri beruházás. Általánosságban elmondható, hogy minél több energiát használ fel egy ipari egység vagy egy háztartás, annál jobban megéri telepíteni. Egy szolár akkumulátorral kiegészítve ezt a rendszert az áramszámlán ezen felül is jelentős csökkenés figyelhető meg, sőt: a számla értéke akár 0 Ft is lehet. Hiszen a napsütéses órákban megtermelt áramot el tudjuk raktározni későbbre és akkor felhasználni, amikor szükségünk van rá, például csúcsidőben.
 • Függetlenedés a közüzemi hálózattól: Sok gépünknek, berendezésünknek folyamatos áramellátás kell, mert egy áramkimaradás esetén ezek megállnak. És itt nem csak a hűtőszekrényre kell gondolni, hanem pl. a szünetmentes tápegységekre is. Sajnos ha egyszerű napelemes rendszerünk van, áramkimaradás esetén annak működése is leáll, automatikusan leválasztódik a hálózatról. Így tehát hiába van napelem-rendszerünk, mégis áram nélkül maradunk. Azonban, ha szolár akkumulátorral szereltük fel a napelemrendszert, az folyamatos energiaellátást biztosít.
 • Szigetüzemű napelemes rendszerek: Egy napelem-tároló berendezés installálása akkor is megoldást jelent a felhasználó számára, ha az adott helyen nem oldható meg a közüzemi hálózatra való csatlakozás, vagy túl magas összegbe kerülne a hálózat kiépítése. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni az adott hely energiafelhasználását, és a tervezésénél érdemes felülkalkulálni, hogy a borús, téli időszakban se maradjunk áram nélkül. Sajnos a szigetüzemű rendszerek – mivel nem kapcsolódnak a hálózathoz -, csak addig szolgáltatják az áramot, amíg a tároló ki nem merül.

Az e.storage napelem akkumulátor működése – tiszta energia visszanyerése napelemeken keresztül

fogyasztók a napelemes rendszerben

Az e.storage energiatárolónak két váltóáramú kimenete van, ahová csatlakoztathatunk fogyasztókat, amelyek elektromos áramot használnak az otthonunkban.
A fogyasztókat két részre bontjuk: az egyik a kritikus, másik a normál csoport.
A kritikus fogyasztókat áramkimaradás esetén az akkumulátorról táplálhatók, míg a nem kritikus terhelések lekapcsolódnak, hogy ne terheljék az energiatárolót.
A kritikus fogyasztók tipikus példája a lámpák, aljzatok, nem elektromos fűtés, míg a nem kritikus fogyasztók közé tartoznak a légkondíciónáló berendezések, vízmelegítők stb.

A napelemes rendszereket általában a háztetőkre telepítik. A beérkező napfényt a fotovoltaikus panelek elnyelik és átalakítják elektromos energiává. Ezután a napelem leadja az áramot a háztartási fogyasztóknak vagy töltőegységeknek (pl. elektromos autó töltőállomása), vagy visszatáplálja a közüzemi hálózatba.

Azonban, ha  szolár akkumulátort is iktatunk a rendszerbe, a hálózatra való kapcsolódás előtt a napelem azt tölti fel teljesen. 

Ha a szolár rendszerünkbe invertert is beépítünk, akkor áramszünet esetén rendszerünk leválik a hálózatról, és a háztartásunkat  látja el az egyenáramból átalakított váltóárammal.

egyedi applikáció e.Storagehoz

Saját energiairányító applikáció:

A TAB intelligens irányító rendszere egy egyedi fejlesztésű applikáció, amelynek a segítségével mi magunk programozhatjuk az egységet. A kezelőfelületen keresztül többek között beállíthatók azok az idősávok, amelyekben a tárolt energiát fel szeretnénk használni, így a maximális kihasználtság érhető el.

A TAB e.storage napelem akkumulátor jellemzői

A napelem piaca folyamatosan fejlődik, újabb és újabb termékek jelennek meg. “De akkor – kérdezheti Ön – miért a TAB e.storage a megfelelő választás számomra?” 

TAB e.storage Elite
N

A rendszer teljesen testreszabható

Tovább

A modulok energiakapacitása 5-20 kWh között van, de ezek kombinációjával szinte bármilyen megoldás kivitelezhető (100 kWh-ig), hogy garantálhassuk az egyénenként meghatározott megtakarítást és kielégítsük a különböző energia-ellátási igényeket.

N

Moduláris dizájn

Tovább

Szabadonálló, inverteres vagy inverter nélküli készülék vagy modulokkal bővíthető. Mindez saját tervezés alapján, hogy a legjobb megoldást kapjuk.

N

Inverteres vagy inverter nélküli működés

Tovább

A sztenderd TAB EES Victron töltővel és inverterrel van szerelve, de igény szerint a következő inverterek is támogatottak: SMA Sunny Island, Victron Energy, Studer, Stecca Innotec, GoodWe, Solax, Solis.

N

Szinte bárhová telepíthető

Tovább

Falra szerelhető vagy a padlóra helyezhető kívül/belül (kültéren és beltéren egyaránt).

N

Fejlett felhőszolgáltatás, távfelügyelet és vezérlés (App)

Tovább

Az intelligens alkalmazással (saját applikációval) valós időben követheti nyomon a berendezés termelését és energiafogyasztását, bárhol és bármilyen eszközről (okostelefon, táblagép stb.)

 • Egyfázisú vagy háromfázisú kimenet (Magyarországon az 1 fázis csak szigetüzemű rendszer esetén engedélyezett)
 • Magas teljesítmény-kapacitás arány, 95%-os hatékonyság a bemenetben és a kimenetben
 • EU szabványnak való megfelelés
 • Könnyen telepíthető és használható
 • Kiváló minőségű alkatrészekkel készül
 • Méretek és súly: 910 x 400 x 1800 mm 275 / 350 / 400 kg
 • Garancia / jótállás: 3.000 ciklus vagy 10 év

Ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy Önnek szüksége van-e a TAB e.storage napenergia-tároló berendezésére, olvassa el bejegyzésünket, mely a befektetés megtérülésének idejéről írtunk!

A TAB e.storage napelem akkumulátorok tervezését, szerelését, teljeskörű lebonyolítását a LIEMZO Magyarország Kft. kivitelező partnerei segítségével vállalja. 

A Magyarországon általunk forgalmazott berendezésekre teljes körű garanciát vállalunk. 

Hívjon minket és kérje egyénre szabott árajánlatunkat, vagy ha kérdése merült fel, írjon nekünk!

Kapcsolat

Központunk

1239 Budapest, Ócsai út 1-3.

Hívjon minket!

Írjon nekünk!