Fronius – az intelligens akkumulátortöltés szakértője

Az osztrák Fronius cég egyesíti a 75 év tapasztalatát a felhasználók igényeivel, így garantáltan költséghatékony és minden igényt kielégítő eredményt kínálnak Ügyfeleik részére – mind az indító-, mind a targonca akkumulátorok töltése terén.

Selectiva termékek

Az innovatív termék- és szolgáltatáskínálat, valamint szakértő műszaki támogatás teszi lehetővé, hogy a Fronius kiemelkedő teljesítményt, költségkímélést, hatékonyságot és fenntarthatóságot biztosítson.

A Fronius a járművek számára maximális rendelkezésre állását és a hosszabb akkumulátor-élettartamot jelent, szerte a világon.

Nem véletlen, hogy számos neves autó- és elektromos targoncagyártó cég bízik évtizedek óta a Fronius tapasztalatában, hogy általa optimalizálhassák az akkumulátor töltés folyamatát.

Néhány szó a  Fronius akkumulátor-töltési technológiájának történetéről

1945.

Cégalapítás

 • Feltalálták az akkumulátortöltő rendszert, ez vezetett a Fronius megalapításához.
1946.

Az első akkumulátortöltő egység

 • Az első Fronius akkumulátor töltő rendszer legyártása
1993.

Inverteres akkumulátor töltő

 • Ezt a technológiát először alkalmazzák akkumulátortöltő rendszerekben járművek indítóakkumulátorainak töltésére
1997.

Selectiva Plus termékcsalád

 • Kategóriájában az eddigi legkisebb akkumulátortöltő rendszer trakciós akkumulátorokhoz
2001.

A legkisebb akkumulátortöltő a világon

 • Az Acctiva Easy a legkisebb konnektorba dugható töltő. Emellett lehetőséget nyújt az akkumulátor egyidejű tesztelésére és töltésére
2005.

Professzionális eszközök

 • Az új Acctiva Professional Flash töltő a járművek elektronikai rendszerének diagnosztikai munkája közben segít az áramellátásban
2005.

Aktív inverteres technológia

 • Új generációs Selectiva termékcsalád, mely magasabb sztenderdeket állít fel a hatékonyság és a töltési technológia terén
2009.

Optimalizált bemutatótermi tápegység

 • Az Acctiva Professional 35A és Acctiva Seller intelligens akkumulátortöltő rendszerek garantálják az optimalizált áramellátást a showroomokban
2013.

Ri töltési folyamat

 • Új háromfázisú Selectiva akkumulátortöltő, a forradalmi Ri töltési eljárással
2014.

Az első telepített töltőegységek

 • Töltő-, biztonsági és akkumulátorcsere-modulok beszerelése az intralogisztikai szektorban
2016.

Lítium-ion akkumulátortöltő rendszerek

 • Új fejlesztések, és a Selectiva termékcsalád akkumulátortöltő rendszerei lítium-ion-kompatibilisek
első Fronius gyáregység
Régi akksitöltő
Régi inverteres töltő
Selectiva Plus
Acctiva Easy
Acctiva Flash
Selectiva 1 kW
Acctiva Seller
Selectiva 8 és 16
Első töltőállomás
lithium-ion ready

Akkumulátor töltő megoldások a Froniustól, kifejezetten raktárak és szerelőműhelyek, autó bemutatótermek részére

Legyen a Fronius az Ön szakértője az indító- és trakciós akkumulátorok töltése esetén is!
Kérjen árajánlatot!

Az eredményesség kulcsa, hogy a mérnökök a felhasználókat is bevonják a tervezési folyamatokba, hogy ezáltal olyan egyedi megoldásokat és rendszereket tudjanak kifejleszteni, melyek garantáltan csökkentik az elektromos targoncák üzemeltetési költségeit.

Miért ajánljuk a Froniust?

Költségoptimalizálás

A targoncák munka akkumulátorainak töltési és üzemeltetési költsége számos tényezőtől függ: energiafogyasztás, beruházási költségek, az akkumulátorok élettartama, folyamathatékonyság, működési hibák elkerülése. Ezen költségek csak akkor csökkenthetők, ha a targonca, az akkumulátor és a töltő tökéletes összhangban van egymással.

A Liemzo Kft. a Froniusszal karöltve segít Önnek, hogy a raktári logisztikáját a legköltséghatékonyabbá tegye, optimális hatásfok mellett. Ennek kulcsa a személyre szabott komplett megoldásokban rejlik, mely biztosítja az alacsony energiafogyasztást és az akkumulátorok élettartamának meghosszabbítását. Egy helyről biztosítjuk Önnek, hogy az összes alkatrész tökéletesen illeszkedjen egymáshoz.

költséghatékonyság

Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

A töltési folyamat egységesítése: A különböző karakterisztikájú akkumulátorok ugyanazzal a töltővel működtethetők, mely így csökkenti az üzemeltetési költségeket és leegyszerűsíti a folyamatokat.

Ri akkumulátortöltés

Az egyedülálló Ri töltési folyamat a ma elérhető legkiválóbb technológiát kínálja az ólomakkumulátorok töltésére. Más folyamatoktól eltérően ez nem egy rögzített karakterisztikát követ, hanem alkalmazkodik az egyes akkumulátorok követelményeihez.

Hűvösebb lesz az akkumulátor a töltés közben, így átlagosan 10-15%-kal meghosszabbítja annak élettartamát.

A 84 %-os általános hatékonyságnak köszönhető, hogy a Fronius termékek akár 30 %-kal csökkentik az energiafogyasztást. A folyamatokat addig tökéletesítik, hogy a működésbeli hibák elkerülhetőek legyenek. Ráadásul a töltők függetleníthetők a központi elektromos hálózattól, így áramkimaradás esetén sem szakad meg a raktár üzemelése.

Lítium-ionos akkumulátorok töltése

Az alternatív hajtástechnológiák, például a lítium-ion akkumulátorok fejlesztésében is előmozdítja az innovációt. Manapság minden nagyobb targoncagyártó kínál lítium-ion akkumulátorokkal szerelt modelleket. Így egyre nagyobb teret nyer ez a típus a raktárkezelés területén.

Ez nem véletlen, hisz a Li-ion akkumulátorok a könnyűség mellett hosszú élettartamúak, és mindössze néhány perc alatt fel lehet tölteni.  Karbantartást nem igényelnek és több műszakos munkarend mellett is kiválóan teszik a dolgukat.

A magas piaci kereslet miatt a Fronius is kifejlesztette a Li-ion akkumulátorokat töltő egységeket a SelectION termékcsalád keretében, mely hatékony és rugalmas töltési megoldásokat kínál.

SelectION termékcsalád
I-Spot Calculator szoftver

I-SPoT ingyenes online szoftver

Az akkumulátorok adatainak átláthatósága, részletes és folyamatos rögzítése és elemzése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy optimalizálja a három részből álló – targoncából, munkaakkumulátorból és akkumulátortöltő rendszerből álló – rendszer kompatibilitását, és az összes folyamatot a lehető leghatékonyabbá tegye. A hibaelemzés is felettébb gyorsan és egyszerűbben elvégezhető, csökkentve ezzel a logisztikai költségeket.

Akkumulátortöltő telepek

Egyedi, moduláris telepített akkumulátortöltő egységek tervezése és kivitelezése, melyek teljesen személyre szabhatók. (A munkát és a betanítást a Liemzo Kft. végzi, míg az anyagokat és eszközöket a Fronius cég biztosítja.)
Különösen az intralogisztika területén fontos a rugalmasság. Állandó befolyásoló tényező a könnyű bővítés lehetősége és a rendelkezésre álló hely legjobb kihasználása. Annak érdekében, hogy ezeket idealizálhassuk az Ön telephelyén, közösen tervezzük meg a töltési infrastruktúrát.

Töltési modul
Könnyített akkumulátorcsere

Könnyített akkumulátorcsere

A Fronius egyedi akkumulátorcserélő moduljaival és alapkereteivel még a nagy munka akkumulátorok, tartalékakksik kicserélése is gyerekjáték lesz, melllyel jelentős időmegtakarítást érhetünk el.

Energy HUB konténer

Fronius Energy Hub

A gyártó különleges, kültéri megoldást kínál arra az esetre, ha a csarnokban nincs elegendő hely a töltőállomás kialakítására. Ekkor egy speciális konténert telepítünk, mely a legkíméletlenebb időjárást is jól bírja, teljesen biztonságos.

Autóipari használat

Az autóipari műhelyekben való használatra a Fronius egy átfogó palettát kínál, mely elektronikus és folyamatbiztos indítóakkumulátor-töltőket tartalmaz. Ezek nagy teljesítményű és megbízható tápellátást biztosítanak mind a szerviz és diagnosztika során, mind a szoftverfrissítéseknél.

A bemutatótermi új autók kiállítása során az Acctiva Seller termékeket ajánljuk, amely megbízható áramellátást nyújt és kompakt és intelligens indítóakkumulátor-rendszert kínál.

Fronius termékek
Acctiva Seller közelebbről